RADOST, SVÍČKY, CUKROVÍ

Vánoce se blíží a to nejen proto, že obchodní centra a vůbec celé centrum Prahy se zahalilo do vánočního šatu, ale i proto, že už je posledn...

Vánoce se blíží a to nejen proto, že obchodní centra a vůbec celé centrum Prahy se zahalilo do vánočního šatu, ale i proto, že už je poslední den před Štědrým dnem! Já Vánoce miluju a miluju jen nejen proto, že všechno má takový pozitivní nádech, ale i proto, že můžu lidem v mém nejbližším okolí udělat radost oprávněně a ne "jen tak". Taky na Vánocích a na celém adventu miluju, jak je všechno zahalené do červené a zelené barvy a jak všechno voní.
Ale už dost řečí o tom, jak a proč miluju Vánoce. Třeba dneska tu pro vás mám deset adventních pozitiv, tak pojďme na to.



1. NÁLADA
Všichni mají skvělou náladu, podzimní depka nás opouští a většina z nás už jen při pohledu na kalendář má úsměv na tváři. Pak už jen stačí vyjít do ulic a uvidět ty nádherné vánoční trhy, tu výzdobu a celkové naladění. Pomíjím teda to, co se děje v nákupních centrech, že lidi jsou jak splašení a shání co nejdražší a nejluxusnější vánoční dárky pro své blízké a hlavně všechno na honem.

2. VÁNOČNÍ TRHY
Neznám snad nikoho, kdo by nemiloval vánoční trhy. Je teda pravda, že většinou všichni nadávají na to, že tam je miliarda lidí a že se tam nechtěj mačkat, ale když na vánoční trhy vyrazíte v tu správnou dobu, nebo si najdete místo, kam moc turistů nezabloudí, objevíte jejich kouzlo a už se nebudete škatulkovat mezi tu část obyvatelstva, která trhy nesnáší protože bambus.

3. HUDBA
Hudba snad ani nepotřebuje komentář plnej ospravedlňování se, protože hudbu miluje každej a každej si o Vánocích nebo o adventu najde "tu svoji", kterou poslouchá až do konce roku. Na hledání hudby a vánočních koled a vánočních písniček vám můžu doporučit (všem už jistě dávno známý) Spotify, kde v tomhle období najedete deset tisíc kvatriliard playlistů s vánoční tématikou.

4. SVÍČKY
Protože panebože, kdo nemiluje svíčky? Svíčky jsou něco tak skvělýho, že to ani není možný, jak jsou skvělý. Ale i přes jejich skvělost se s nima musí opatrně, protože nejhorší je, když něco tak skvělýho jako svíčka, zničí štědrovečerní večeři jenom proto, že vám doma chytne záclona nebo, nedej bože, ubrus na stole. Takže se svíčkama opatrně, ale nebojte se to se svíčkovou výzdobou přehnat (jenom prosím bezpečeně)!

5. VŮNĚ
Vůně Vánoc je něco tak nepopsatelně krásnýho a tak nepopsatelně úžasnýho, že ji musí milovat snad každý. Snad každému srdce poskočí, když cítí vůni upečeného cukroví, vánočky nebo teplého svařáku (to die for). Asi každý máme s Vánoci spojenou určitou vůni, vůni domova a dětství, kterou nedokážeme popsat, jen ji prostě cítíme.

6. SNÍH
Letos sice bude Štědrý den opět na blátě, ale to mi nebrání v tom se na sníh těšit dál. Miluju sníh asi tak stejně, jako miluju celou zimu. A co zbožňuju nejvíc? Ten pocit, když se ráno probudíte a za okny je bílo a vám nezbyde nic jinýho, než se zvednout a jít se proběhnout v tom sněhu (#BeKidForAWhile). Nejsmutnější pro mě pak logicky je, když se sníh rozhodne, že začne tát :(

7. VÁNOČNÍ STROMEČKY
Vybírat vánoční stromeček je jedna z věcí, kterou jsem v dětství milovala nejvíc. Když jsme si pak po čase pořídili umělý vánoční stromek, byla jsem dost smutná, protože výběr vánočního stromečku a jeho vůně mi opravdu chybělo. Po pár letech jsem si milostivě zvykla na umělý stromeček, který máme doma a zrovna letos byla má tichá, nikdy nevyřčená přání, vyslyšena a mamka pořídila živý stromeček (nádherně voní).

8. CUKROVÍ
Kdo nemiluje tajně ujídat cukroví, je už moc dospělej a nepřipouští si ani jednou za rok být zase dítětem. Já to mám jako takovou každoroční tradici, která začne ve chvíli, kdy zmerčím první hotový druh cukroví a musím ho nutně ochutnat. Pak už chodím každý den a ujídám a hledám, co nového se objevilo v krabicích :D. Nejhorší na tom je ale to, že jakmile přijde Štědrý den, už mě ujídání cukroví tolik nebaví a z toho důvodu vždycky tuna zbyde...

9. PROCHÁZKY
Procházky vánoční Prahou je něco úžasnýho. Navštěvování všech trhů a užívání si vánoční atmosféry. Na chvilku být jedním z těch lidí, kteří nespěchají a pro jednou se nehnat za tím, abychom sehnali všechny potřebný dárky a aby jich bylo co nejvíc, protože víc dárků udělá větší radost (neříkám, že nic nechci, jen prostě nepotřebuju dvě stě miliard dárků :D). Takže procházky vánočním městem, popřípadě procházky po venkovské přírodě, to má něco do sebe.

10. VÁNOČNÍ FILMY
A nakonec nemůžu zapomenout ani na kýčovitý vánoční filmy plný romatiky, Santa Clausů a sobů a sněhu a dárků a všeho možnýho co si dokážete představit pod pojmem Vánoce. Stejně je ale všichni milujeme a nejvíc klasickou Lásku nebeskou, Grinche nebo Anděla Páně. Když jsem byla třetí prosincovej tejden nemocná, tak jsem za tu dobu viděla asi tak miliardu vánočních filmů (sice byly všechny na jedno brdo, ale to vůbec nevadí) a u každýho jsem brečela jak želva (určitě to bylo jenom tou rýmou). Vánoční filmy jsou pro mě klasika, na kterou nemůžu zapomenout a vy byste taky neměli, protože když se nemůžete ani za boha naladit na tu správnou vlnu, tohle vám zaručeně pomůže.


You Might Also Like

0 lovely comments

Johanna Tulinger. Powered by Blogger.